Станете част от традициите и обичаите
Преоткрийте духовната си същност
Потопете се в историята и културата от древността до днес
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Културен туризъм

Културният туризъм е изкуство, докосване до душевността, събуждане на интерес и отношение към притчите на историята, обвеяна от загадки и пълна с отрезвяващи истини.

Природно-географските условия и историческото наследство на област Монтана позволяват да се развият различни видове специализиран туризъм - еко, ски, културен, селски, лов и риболов и балнеолечение.

Видинска област е район, който притежава естествени природни, исторически и културни дадености. Разнообразието от природни феномени, резервата „Чупрене”, добре уредените музеи и богатството от паметниците на културно-историческото наследство са предпоставка и добра база за развитие на вътрешен и международен туризъм, особено в областта на екологичния, селския и културен туризъм.

Регион Долж има потенциал за развитие на различни туристически дейности, сред които са планинско катерене, спелеология и спа туризъм, екотуризъм, природни паркове и религиозен туризъм. Селските райони предлагат истинско гостоприемство, запазена природна среда, висококачествени вина, специфична за района кухня и стари фолклорни традиции, присъщи на Олтения.

Изтеглете брошура Tуристически пакети